Thaise voetmassage

Thaise voetmassage met stempels is een eenvoudige maar effectieve natuurgeneeskundige massagetherapie. Ze is gebaseerd op de voetreflexologie. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat zich ter hoogte van de voeten, reflexzones bevinden die via energiebanen verbonden zijn met alle organen, klieren en overige lichaamsgebieden. Iedere voetzool komt overeen met een lichaamshelft. Zo zijn de lever en galblaas bijvoorbeeld alleen op de rechtervoet geprojecteerd en de milt op de linkervoet.
Door de zones op de voet te masseren, prikkelt men tegelijkertijd de met deze zones corresponderende lichaamsgebieden. Hierdoor vormt een voetmassage een schaduwmassage van het hele lichaam. Ook kan via de zones in de voeten informatie afgelezen worden over de gesteldheid van lichaamsgebieden. Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek op de voet die correspondeert met het betreffende orgaan of lichaamsdeel wordt pijnlijk. De pijnlijke plek ontstaat doordat de energiedoorstroming in het betreffende gebied niet goed meer is. Daardoor vermindert de doorbloeding en de lymfedoorstroming. Hierdoor kunnen afvalstoffen niet goed worden afgevoerd en bereiken minder voedingsstoffen het gebied. Dit proces werkt degenererend en gaat zichzelf versterken.

Tijdens de voetmassage wordt de doorbloeding en lymfestroom geactiveerd. De blokkade wordt hierdoor doorbroken en daarmee het proces van afbraak. Afvalstoffen worden verwijderd en nieuwe bouwstoffen kunnen de plaats van bestemming weer bereiken. Thaise voetmassage met stempels bevordert en verbetert de bloedsomloop in de voeten en onderbenen, vermindert pijn, stimuleert de organen om goed te werken en werkt preventief!

Tenslotte werkt de voetmassage heel ontspannend. Doordat de voeten het verst van het hoofd vandaan liggen, haalt de voetmassage je letterlijk uit je hoofd. Een voetmassage brengt je met andere woorden weer met beide benen op de grond. Bij mensen die niet goed kunnen slapen omdat ze teveel in hun hoofd zitten, kan een voetmassage een perfect slaapmiddel zijn.

Thaise voetmassage met stempels wordt toegepast om stress en spanningen te verminderen en de werking van de organen, klieren en overige lichaamsdelen te verbeteren. De manier waarmee gemasseerd wordt: vingers, duimen, handen en het speciale stokje om de voeten nog beter te activeren, is binnen de voetmassage uniek. Deze massage wordt afgesloten met de warme stempels.